From the Blog

Beslissing in de zaak “de Tv-box”

De consument heeft bij de ondernemer een TV-box besteld in combinatie met een abonnement. 13 dagen later heeft de consument het volledige pakket geretourneerd met een beroep op het herroepingsrecht. Het pakket is door de ondernemer in goede orde ontvangen. De consument eist het volledige bedrag van het pakket terug, de ondernemer geeft aan dat dit niet mogelijk is omdat er geen herroepingsrecht geldt bij afname van een abonnement. Dit wordt ook genoemd in de algemene voorwaarden die in de webwinkel beschikbaar zijn.

Standpunt van de consument: 

De consument beroept zich op zijn herroepingsrecht, heeft zijn aankoop geretourneerd en vordert de betaalde aankoopprijs terug.

Standpunt van de ondernemer:

De ondernemer beroept zich op de Algemene Voorwaarden van zijn onderneming waarin staat dat er geen herroepingsrecht geldt bij de afname van een IPTV. De TV Box kan met succes geretourneerd worden. Wat betreft het (proef)abonnement is dat echter niet het geval.

Samenvatting overweging beoordelaar DigiDispuut:

De beoordelaar geeft aan dat in sommige gevallen er sprake kan zijn van uitsluiting van het herroepingsrecht. Echter, de klant moet dan wel duidelijk geïnformeerd zijn dát hij afstand doet van het herroepingsrecht. Enkel een uitsluitingsclausule opnemen in de algemene voorwaarden, zoals in dit geval, is niet afdoende.

Beslissing beoordelaar:

Omdat de ondernemer de klant onvoldoende heeft geïnformeerd over de uitsluiting van het herroepingsrecht kan de consument de volledige aankoop herroepen. De ondernemer dient het volledige aankoopbedrag aan de consument te retourneren.

De volledige uitspraak is hier te downloaden:

Download de beslissing: Beslissing TV-Box

Have your say

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.