From the Blog

Beslissing: Motorpak

De consument bestelt een motorpak bij de ondernemer. Hiervoor heeft de ondernemer de maten van de consument opgenomen om er zo zeker van te zijn dat het pak zou passen. Desondanks laat de consument de ondernemer weten niet tevreden te zijn met het geleverde pak, omdat het niet goed zit. De ondernemer werkt met een 100%tevredenheidsgarantie en vermaakt het pak in totaal drie keer. Toch blijft de consument ontevreden over het pak en wenst hij na de laatste vermaking de overeenkomst te ontbinden.

Standpunt van de consument: 

De consument geeft aan dat verdere samenwerking met de ondernemer om het pak passend te maken geen zin heeft, daar het pak al drie keer is vermaakt en hij er geen vertrouwen meer in heeft dat de ondernemer de overeenkomst nog na kan komen. Daarom wil de consument de overeenkomst ontbinden.

Standpunt van de ondernemer:

De ondernemer geeft aan dat de consument hem niet de tijd en gelegenheid heeft geboden het pak passend te maken. Daarnaast geeft hij aan dat, omdat het een leren motorpak betreft, het gebruikelijk is dat deze de eerste tijd niet goed zit omdat het leer zich moet vormen naar het lichaam van de pakdrager.

Samenvatting overweging beoordelaar DigiDispuut:

Het motorpak dat in eerste instantie is afgeleverd voldeed niet aan de overeenkomst tussen de ondernemer en de consument. Het pak was immers niet passend. Foto’s die de consument als bewijs heeft toegevoegd staven de bewering dat het pak niet goed paste. De consument heeft hierop de ondernemer meerdere malen de kans geboden het gebrek te verhelpen. Ondanks dat het pak drie maal is vermaakt blijft het niet passen. De beoordelaar constateert dat de consument het recht heeft om de overeenkomst te ontbinden.

Beslissing beoordelaar:

De consument moet het pak op eigen kosten retourneren naar de ondernemer. De ondernemer dient daarna de volledige aankoopprijs (incl. verzendkosten) aan de consument terug te betalen.

De volledige uitspraak is hier te downloaden:

Download de beslissing: Beslissing Motorpak.pdf

 

 

Have your say

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.